
AZ Allianz GI Better World Defensive
Investeringsdoelen
AX Allianz GI Better World Defensive is een intern beleggingsfonds dat gecommercialiseerd wordt in het deel tak 23 van de levensverzekering Allianz Xcellence. De activa van het interne investeringsfonds zijn voor 100% belegd in het Allianz Better World Defensive Fund van de Société d'Investissement à Capital Variable (SICAV) naar Luxemburgs recht, Allianz Global Investors Fund dat door Allianz Global Investors GmbH wordt beheerd. De beheerdoelstelling van het fonds is kapitaalgroei op lange termijn door te beleggen in wereldwijde aandelen en obligaties die aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG's) die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Het fonds belegt in bedrijven die een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu door hun bijdrage aan ten minste één van de Sustainable Development Goals en eķecten die in het bijzonder projecten ondersteunen die verband houden met de thema's klimaatverandering of sociaal engagement. Het Fonds belegt ten minste 90% van zijn vermogen in Aandelen (aandelen) en/of Obligaties in overeenstemming met de beleggingsdoelstelling. Bedrijven die zich inzetten voor een of meer SDG's zijn bedrijven die producten of oplossingen bieden op het gebied van betaalbare zorg, onderwijs, energietransitie, veiligheid voedsel, ļnanciële inclusie, water en afvalbeheer zoals beoogd door verschillende SDG's. Het Fonds kan tot 60% van zijn vermogen beleggen in Aandelen (aandelen). Het Fonds kan tot 50% van zijn vermogen beleggen in opkomende markten. Het Fonds kan tot 20% van zijn vermogen beleggen in ABS en/of MBS. Het Fonds kan tot 10% van zijn vermogen beleggen in andere Aandelen (aandelen) en/of Obligaties dan die beschreven in de beleggingsdoelstelling. Het Fonds kan tot 10% van zijn vermogen beleggen in hoogrentende obligaties, die doorgaans een hoger risico en een groter rendementspotentieel met zich meebrengen. Het Fonds kan tot 10% van zijn vermogen beleggen in de Chinese A-aandelenmarkt. Tot 10% van het vermogen van het Fonds kan direct in deposito worden gehouden en/of worden belegd in geldmarktinstrumenten en/of geldmarktfondsen voor liquiditeitsbeheer en/of defensieve doeleinden.
Beoogde retailbelegger
Het Fonds is geschikt voor beleggers die een doelstelling van kapitaalvorming nastreven. Het Fonds is niet geschikt voor beleggers die van plan zijn hun geld op korte termijn op te nemen. Het Fonds is geschikt voor beleggers met basiskennis en/of enige ervaring in financiële producten. De potentiële belegger moet een financieel verlies kunnen dragen en mag geen belang hechten aan de bescherming van zijn kapitaal.
Kosten
Wanneer u zich inschrijft op het product, moet u instapkosten betalen. Dit zijn onder andere commissiekosten. Daarna zijn er terugkerende kosten zoals beheerkosten. Voor meer informatie over dit product kunt u contact opnemen met uw makelaar of de essentiële informatiedocumenten en het beheersreglement van het fonds raadplegen. Wilt u weten hoeveel het u zou kosten om het product inclusief dit fonds te kopen of een contract af te sluiten? Vraag uw makelaar om advies of zoek hier een makelaar.
Samenstelling van de portefeuille
De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Defensive over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.
Activaklassen
Op 30/06/2025
Voorbeelden van beleggingen in het fonds
De fondsenfamilie AZ Allianz GI Better World investeert wereldwijd in bedrijven en projecten die een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving en die voldoen aan de SDG. Hieronder vindt u enkele voorbeelden die een investering van het fonds zouden kunnen zijn.
Geen verwijzing naar een bestaande strategie of portefeuille of naar feitelijke productgegevens. Dit voorbeeld is louter indicatief. Het is niet maatgevend voor toekomstige allocaties.
Top Holdings
Op 30/06/2025
MICROSOFT CORP
|
1,81%
|
NVIDIA CORP
|
1,79%
|
CREDIT AGRICOLE SA EMTN FIX TO FLOAT 0.500% 21.09.2029
|
1,37%
|
CAIXABANK SA EMTN FIX TO FLOAT 3.625% 19.09.2032
|
1,35%
|
ACEA SPA *- FIX 3.875% 24.01.2031
|
1,24%
|
AIR LIQUIDE FINANCE EMTN FIX 3.375% 29.05.2034
|
1,16%
|
APPLE INC
|
1,14%
|
MEDIOBANCA DI CRED FIN EMTN FIX TO FLOAT 4.625% 07.02.2029
|
1,12%
|
SWEDBANK AB GMTN FIX 2.875% 30.04.2029
|
1,06%
|
IREN SPA EMTN FIX 3.875% 22.07.2032
|
1,03%
|
Wettelijke bepalingen
- Raadpleeg de essentiële-informatiedocumenten, bijkomende precontractuele informatie, het specifieke-informatiedocument voor de fondsen alsook de Algemene Voorwaarden of het Beheersreglement voor meer informatie over de aanvullende kenmerken van de optie en het product, de beleggingsdoelstellingen, de kosten en belastingen die de klanten worden aangerekend, het minimumbedrag van de inschrijving, de looptijd, de plaats waar de netto-inventariswaarde van de deelnemingsrechten kan worden gevonden en de klachtenprocedures.
- Het toepasselijk recht voor de beleggingsopties gecommercialiseerd door Allianz benelux SA is het Belgisch recht.
- U kan elke klacht over de uitvoering van het contract richten aan de dienst Klachtenbeheer van Allianz Benelux NV: Koning Albert II-laan 32, 1000 Brussel, tel. 02/214.77.36, fax 02/214.61.71, klachten@allianz.be, www.allianz.be.
- Indien u niet tevreden bent na het antwoord van onze dienst Klachtenbeheer, kan u contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, tel. 02/547.58.71, fax 02/547.59.75, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be.
Hulp nodig?
Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!
Actief beheer door specialisten
De fondsen in de fondsenfamilie AZ Allianz GI Better World worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten.
Commentaar op de actuele situatie
Het tweede kwartaal was volatiel voor aandelen, omdat het sentiment werd beïnvloed door het handelsbeleid van Trump. Aanvankelijk daalden de aandelenmarkten sterk doordat begin april het risico van een wereldwijde recessie opdook, maar omdat de meeste...
Het tweede kwartaal was volatiel voor aandelen, omdat het sentiment werd beïnvloed door het handelsbeleid van Trump. Aanvankelijk daalden de aandelenmarkten sterk doordat begin april het risico van een wereldwijde recessie opdook, maar omdat de meeste importheffingen werden uitgesteld, konden de koersen zich herstellen. In juni namen de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten toe, wat leidde tot stijgende olieprijzen vanwege de angst voor een verstoring van de aanvoer. Amerikaanse aandelen en bepaalde opkomende markten stegen het meest, gevolgd door Japan. Europese en Britse aandelen stegen licht. Europese obligaties herstelden zich van de schok van de Duitse schuldenrem. De Federal Reserve en de Bank of Japan lieten de rente ongewijzigd, terwijl de Europese Centrale Bank, de Bank of England en de Chinese centrale bank hun rentevoeten verlaagden. De dollarindex daalde tot het laagste punt in drie jaar, omdat de vertraging van de Amerikaanse economie leidde tot speculaties over een renteverlaging door de Federal Reserve. Tegelijkertijd stegen de euro, het pond en de yen ten opzichte van de dollar. De prijs van ruwe Brent-olie daalde in april kortstondig onder de 60 dollar per vat vanwege de importheffingen die Trump op zijn 'Bevrijdingsdag' aankondigde. Hierdoor vreesde men voor een overaanbod en een afname van de vraag. De olieprijzen stonden tegen het einde van de verslagperiode in de belangstelling vanwege de oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Goud bleef stijgen door de vraag naar veilige havens en overschreed in april voor het eerst de grens van USD 3.500 per ounce. Gedurende de rest van de verslagperiode daalde de prijs weer iets als gevolg van winstnemingen. Het fonds boekte dan ook een positief resultaat. We hebben onze allocatie aan aandelen en contanten licht teruggeschroefd en de weging van obligaties iets verhoogd. Ook onze beleggingsgraad is slechts licht gestegen.
Meer tonen Minder tonen