AZ Allianz GI Better World Dynamic

  • Dynamische mix van aandelen en obligaties

Actief beheer door specialisten

De fondsen die in Allianz for a Better World worden voorgesteld, worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten over Allianz for a Better World.

Interview

Commentaar op de actuele situatie

In december daalden de kapitaalmarkten aanzienlijk: duurzame wereldwijde aandelen verloren 8,5% en obligaties in euro boetten 3,6% in. Hoewel de inflatiecijfers daalden, verslechterde het sentiment. De centrale banken kondigden namelijk nog meer forse...

In december daalden de kapitaalmarkten aanzienlijk: duurzame wereldwijde aandelen verloren 8,5% en obligaties in euro boetten 3,6% in. Hoewel de inflatiecijfers daalden, verslechterde het sentiment. De centrale banken kondigden namelijk nog meer forse renteverhogingen aan, die hoger kunnen uitvallen dan wat de markten hadden ingeprijsd. Op groei gerichte ondernemingen hoorden bij de grootste achterblijvers, maar gezondheidszorg leverde met zijn defensieve kenmerken juist een positieve bijdrage. De vooruitzichten voor de obligatiemarkt ogen inmiddels veel gunstiger. Veel obligaties bieden weer aantrekkelijke coupons. Bij de centrale banken is het eind van de renteverhogingscyclus echter nog niet in zicht, geloven we. Dat kan tot forse volatiliteit op de obligatiemarkten leiden. Daarom houden we de obligatieblootstelling onder het langetermijngemiddelde en houden we een grote positie in liquide middelen aan. Ook aandelen blijven waarschijnlijk zeer volatiel, vanwege de meewind van afnemende inflatie en de tegenwind van de toenemende recessierisico's. De komende economische vertraging drukt de bedrijfswinsten, maar heel wat beurswaarderingen zijn een stuk aantrekkelijker dan een jaar geleden. Daarom hebben we onze blootstelling aan aandelen verhoogd. We concentreren onze beleggingen in aandelen en obligaties van wereldwijde emittenten die met hun producten en/of diensten de wereld op weg helpen naar een of meer Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het leeuwendeel kwam uit de domeinen schone lucht / energietransitie, schoon land / circulaire economie en duurzame gezondheidsontwikkeling. Daarnaast waren er vermeldenswaardige beleggingen op het gebied van voedselveiligheid, financiële inclusie en schoon water.

Meer tonen Minder tonen

De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Dynamic over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.

Activaklassen

Op 31/12/2022

Impact doelen

Op 31/12/2022

Swipe to view more

Verdeling in beleggingsthema's en SDG's

Op 31/12/2022

Beleggingsthema's
Aandeel van het Fonds (in %)
Schone lucht / Energietransitie
23,62%
Schoon land / Circulaire economie
21,21%
Duurzame Gezondheidsevolutie
19,83%
Voedselzekerheid
11,84%
Schoon Water
11,06%
Financiële insluiting
7,39%
Social Inclusion
1,96%
Onderwijs
0,08%
Crops

Een bedrijf dat intelligente, verbonden machines en toepassingen produceert die een revolutie teweegbrengen in de landbouw- en bouwsector. Hun landbouwmachines voor precisielandbouw helpen landbouwers om het gebruik van chemische inputs zoals ferticiden en meststoffen te minimaliseren dankzij een nauwkeurigere toepassing.

Cleaning water

Een pionier op het gebied van watertechnologie en slimme wateroplossingen die zich ertoe heeft verbonden zijn klanten te helpen meer dan 3,5 miljard m3 water te besparen, wat overeenkomt met de behoefte aan water voor huishoudelijk gebruik van meer dan 55 miljoen mensen per jaar.

wind energy

Een bedrijf dat vroeger een van de meest steenkoolintensieve energiebedrijven in Europa was. Vandaag is het een wereldleider in offshore-windenergie en de transformatie van de energiesector naar hernieuwbare energiebronnen. Zij streeft ernaar de elektriciteitsproductie uit steenkool tegen 2023 volledig af te bouwen en tegen datzelfde jaar een koolstofemissieniveau van 20g Co2/kwh te bereiken.

Top Holdings

Op 31/12/2022

AIA GROUP LTD
2,25%
HCA HEALTHCARE INC
2,18%
DEERE & CO
2,08%
XYLEM INC
2,04%
BRAMBLES LTD
1,99%
THERMO FISHER SCIENTIFIC INC
1,91%
WASTE MANAGEMENT INC
1,83%
REGENERON PHARMACEUTICALS
1,83%
VERTEX PHARMACEUTICALS INC
1,83%
INTUIT INC
1,82%

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!