AZ Allianz GI Better World Moderate

  • Gematigde mix van aandelen en obligaties

Actief beheer door specialisten

De fondsen die in Allianz for a Better World worden voorgesteld, worden beheerd door Allianz Global Investors. De samenstelling wordt regelmatig herzien en indien nodig aangepast aan de marktomstandigheden. Bekijk onze video en kom meer te weten over Allianz for a Better World.

Interview

Commentaar op de actuele situatie

Wereldwijde aandelen koersten in de eerste helft van augustus hoger door de toenemende hoop dat de centrale banken binnenkort gas zouden terugnemen in de verkrapping van het monetaire beleid. De rally kwam echter bruusk ten einde toen de Amerikaanse Federal...

Wereldwijde aandelen koersten in de eerste helft van augustus hoger door de toenemende hoop dat de centrale banken binnenkort gas zouden terugnemen in de verkrapping van het monetaire beleid. De rally kwam echter bruusk ten einde toen de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank die hoop de kop indrukten door een restrictieve toon aan te slaan, en de markten sloten augustus af met 2,8% verlies. Europese obligaties verloren 4,9% doordat steeds duidelijker werd dat de westerse centrale banken vastberaden zijn de rente agressief op te trekken om de inflatie te bedwingen. In dat marktklimaat ging het fonds (aandelenklasse WT EUR) er in augustus 2,2% op achteruit. Gelet op de context hielden we de weging van wereldwijde duurzame aandelen ongewijzigd op 49,9% en schroefden we die van obligaties licht terug tot 36,3%. De cashpositie is bijgevolg licht toegenomen tot 14%. Aangezien de economische groei wellicht tegenvalt en de inflatie hoog blijft terwijl de rente verder stijgt, houden wij vast aan een voorzichtige positionering van de portefeuille, met een sterk verminderde blootstelling aan obligaties, een lage aandelenweging en een omvangrijke cashpositie. We concentreren onze beleggingen in aandelen en obligaties van wereldwijde emittenten die met hun producten en/of diensten de wereld op weg helpen naar een of meer Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties ("SDG's"). Het leeuwendeel van de aandelen en obligaties uit onze effectenselectie kwam uit de domeinen schone lucht / energietransitie, schoon land / circulaire economie en duurzame gezondheidsontwikkeling. Daarnaast waren er vermeldenswaardige beleggingen op het gebied van voedselveiligheid, financiële inclusie en schoon water.

Meer tonen Minder tonen

De samenstelling van de portefeuille geeft u een meer gedetailleerd overzicht van de verdeling van Allianz GI Better World Moderate over de verschillende activaklassen: aandelenfondsen, obligatiefondsen en andere en geeft u informatie over de afzonderlijke fondsen waarin belegd wordt.

Activaklassen

Op 31/08/2022

Impact doelen

Op 31/08/2022

Swipe to view more

Verdeling in beleggingsthema's en SDG's

Op 31/08/2022

Beleggingsthema's
Aandeel van het Fonds (in %)
Schone lucht / Energietransitie
27,68%
Schoon land / Circulaire economie
24,30%
Duurzame Gezondheidsevolutie
14,37%
Voedselzekerheid
12,75%
Schoon Water
9,87%
Financiële insluiting
7,99%
Social Inclusion
1,44%
Onderwijs
0,15%
Crops

Een bedrijf dat intelligente, verbonden machines en toepassingen produceert die een revolutie teweegbrengen in de landbouw- en bouwsector. Hun landbouwmachines voor precisielandbouw helpen landbouwers om het gebruik van chemische inputs zoals ferticiden en meststoffen te minimaliseren dankzij een nauwkeurigere toepassing. <>

Cleaning water

Een pionier op het gebied van watertechnologie en slimme wateroplossingen die zich ertoe heeft verbonden zijn klanten te helpen meer dan 3,5 miljard m3 water te besparen, wat overeenkomt met de behoefte aan water voor huishoudelijk gebruik van meer dan 55 miljoen mensen per jaar.

wind energy

Een bedrijf dat vroeger een van de meest steenkoolintensieve energiebedrijven in Europa was. Vandaag is het een wereldleider in offshore-windenergie en de transformatie van de energiesector naar hernieuwbare energiebronnen. Zij streeft ernaar de elektriciteitsproductie uit steenkool tegen 2023 volledig af te bouwen en tegen datzelfde jaar een koolstofemissieniveau van 20g Co2/kwh te bereiken.

Top Holdings

Op 31/08/2022

DEERE & CO
1,30%
WASTE MANAGEMENT INC
1,27%
BRAMBLES LTD
1,23%
HCA HEALTHCARE INC
1,13%
BADGER METER INC
1,11%
NEXTERA ENERGY INC
1,08%
XYLEM INC
1,08%
IDEX CORP
1,01%
AMERICAN WATER WORKS CO INC
0,99%
ESSITY AB FIX 0.500% 03.02.2030
0,99%

Hulp nodig?

Contacteer een makelaar en krijg het juiste advies!